Чоловік ветеранки АТО «Пуми»: Мені пропонували «взяти на себе» вбивство журналіста Шеремета

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Військовий АТО Владислав Грищенко, якого підозрюють у замаху на вбивство в Івано-Франківській області, заявив, що йому пропонували визнати себе винним у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Про це він повідомив під час засідання суду, передає «Українська правда».

«До мене прийшла ця особа, слідчий чи хто, і він не сказав, по якій справі він прийшов. Він тільки прийшов і подав мені отакий красивий листочок, де були дуже чіткі 4 фотографії. На одній був Шеремет, якого підірвали, на другій був Жуков, Шаповал [розвідник Максим Шаповал], журналістка і місце вибуху на Чонгарі, коли електроенергію в Крим не постачали. І знаєте, що мені сказали? Мені сказали, бери одну зі справ на себе, і твоя дружина виходить [з-під арешту]», — заявив Грищенко.

За його словами, крім слідчого до нього приходили інші правоохоронці, які теж пропонували йому взяти на себе провину у резонансних справах.

Нагадаємо, дружину Владислава Грищенка Інну (позивний «Пума») суд залишив під вартою. Її підозрюють у замаху на вбивство підприємця на Івано-Франківщині.

У чому саме підозрюють Інну Грищенко?

Поліція повідомила, що 6 листопада суд заарештував жінку, підозрювану у замаху на вбивство підприємця на Івано-Франківщині.

Подія сталася у липні 2018 року у Косові: до поліції звернувся місцевий житель із повідомленням про те, що на власному подвірʼї помітив під машиною небезпечний предмет. Під час огляду спеціалісти вибухотехнічної служби виявили саморобний вибуховий пристрій (5 кг у тротиловому еквіваленті).

«Пумі» інкримінують співучасть у злочині, який буцімто вчинив її чоловік Влад Грищенко («Буча») у 2018 році, а саме замах на вбивство на замовлення.

  • Дружина загиблого журналіста Шеремета Олена Притула ще в серпні 2018 зверталась до суду зі скаргою, у якій вимагала визнати її потерпілою та перекваліфікувати справу на теракт. Проте слідство у справі про вбивство Шеремета не виявило у злочині ознак терористичного акту.
  • 20 липня 2016 року в Києві було вбито журналіста Павла Шеремета, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки після загибелі Шеремета справу так і не розкрили.