Штаб ООС: На ділянці розведення військ у Станиці Луганській перебувають бойовики в російському камуфляжі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На ділянці розведення сил і засобів № 1 (Станиця Луганська) перебувають представники збройних формувань у камуфляжі російського зразка в нарукавних повʼязках з написом «СЦКК-JCCC». Зазначена символіка у складі СЦКК не використовується. Про це повідомляє штаб ООС у Facebook.

Відповідно до пункту 8 Рамкового рішення про завершення розведення сил, військові ЗСУ, а також представники збройних формувань ОРДЛО за жодних обставин не можуть бути на ділянках розведення, перебування на яких дозволено тільки офіцерам СЦКК. Згідно з ним, перебування осіб, нібито представників СЦКК, на ділянці розведення порушує Мінські домовленості.

Штаб ООС закликав окупаційні адміністрації Росії на Луганщині прибрати бойовиків з території ділянки розведення.

  • Спільний центр з контролю та координації утворили у вересні 2014 року Україна та РФ, які призначили по одному представнику для спільного керування СЦКК. До складу СЦКК увійшли офіцери ЗС України та Російської Федерації, яких розмістили у визначених секторах Луганської та Донецької областей.
  • У грудні 2017 року офіцери збройних сил РФ в односторонньому порядку припинили свою діяльність у складі СЦКК та покинули Україну.
  • Представників «ЛНР», «ДНР» у складі СЦКК немає.