«Гра престолів» та Зеленський: Google оприлюднив найпопулярніші запити українців у 2019 році

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Google оприлюднив найпопулярніші запити українських користувачів у 2019 році. Найпопулярнішим пошуковим запитом 2019 року в Google Україна став «Гра престолів 8 сезон» — фінальний сезон культового серіалу. Другий за популярністю — запит «Зеленський», а на третьому місці — «Юлія Началова».

Повний прелік найпопулярніших запитів: «Гра престолів» 8 сезон, Зеленський, Юлія Началова, Заворотнюк, результати виборів 2019, Децл, Чорнобиль, дебати, Порошенко, «Євробачення-2019».

У категорії «Персона» українці найчастіше шукали інформацію про Володимира Зеленського, Анастасію Заворотнюк та Петра Порошенка. Крім того користувачі Google цікавилися MARUV, Потапом і Біллі Айліш, Ігорем Смешком, Ігорем Коломойським, Валерієм Легасовим та Аллою Мазур.

У категорії «Фільми» в 2019 році українці найчастіше шукали в Google психологічний трилер за мотивами коміксів «Джокер» з Хоакіном Феніксом в головній ролі. Також у топ потрапили «Месники: Завершення», «Аквамен», «Воно-2», «Поліцейський з Рубльовки. Новорічне свавілля», «Король Лев», «Одного разу в Голлівуді», «Капітан Марвел», «Захар Беркут», «Як приручити дракона — 3».

Лідером у категорії телевізійних шоу знову став пісенний конкурс «Євробачення». Крім нього, в топі шоу «Холостяк-2019», «Оскар-2019», «Право на владу», «Голос країни — 2019», «Топмодель по-українськи, 3 сезон», «Одруження наосліп — 2019», «Майстер шеф. Професіонали», «Танці з зірками — 2019», «Наречена для тата».

Серед серіалів найвищий інтерес українців викликали фінальний сезон «Гри престолів». Крім проєкту HBO, до найпопулярніших запитів потрапили «Чорнобиль», «Таємна любов», «Кріпосна», «ІП Пирогова», «Школа. Випускний», «Жуки», «Ніщо не трапляється двічі», «Рання пташка», «Молодіжка, 6 сезон».

«Покупкою року» в Україні став новий iPhone 11; також українці цікавилися, де купити автокрісло і бустер, а також купівлею квитків МАУ і «Укрзалізниця». Також у топ увійшли IQOS, вентилятор, квитки в Португалію, електросамокат та мінікондиціонер.

Головними запитаннями українських юзерів цього року стали: «Що таке Томос?», «Як зробити Instagram темним?» та «Чому падає долар?»

Також українці цікавились, що таке подагра, формула Штайнмаєра, VISLOVO, дебати, сонний параліч, Зона 51, імпічмент, NFC та мажоритарка.

Жителів України цікавило, як видалити акаунт в Instagram, дізнатися свій номер телефону, як перевірити себе в списках виборців, як говорять тварини, як доглядати орхідею, як їсти авокадо, як переказати гроші з телефону на телефон, як зробити слайм без клею, як завʼязати шнурки.

Крім того, українці запитували, чому помер Децл та Юлія Началова, чому Зеленський не прийшов на стадіон, чому вибухнув Чорнобиль, чому в Києві туман, чому скисає молоко, чому на Трійцю не можна купатися, чому не можна ходити в туалет вночі та чому не працює Instagram.