Вночі: Єрмак спростував свідчення посла США в ЄС, у вуличній стрілянині в США загинули 6 осіб, Сенцов став на військовий облік

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Єрмак спростував свідчення посла США в ЄС Сондленда в Конгресі

Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що перетинався з послом США в ЄС Гордоном Сондлендом у вересні у Варшаві, однак розмови у них не було. «Ми зіткнулися в коридорі поруч за ескалатором, коли я прямував до виходу... І я памʼятаю — а у мене добра памʼять, — що ми говорили про те, як добре пройшла зустріч. Це все, про що ми говорили», — сказав Єрмак.

1 вересня у Варшаві відбулася зустріч Зеленського з віцепрезидентом США Майклом Пенсом. У своїх свідченнях у Конгресі Сондленд розповів, що після зустрічі у Варшаві «зловив» Єрмака і повідомив йому, що військової допомоги від США Україні не буде доти, доки Україна не зробить публічну заяву. Зеленський в обмін на розблокування допомоги мав визнати, що Україна втручалася в американські вибори 2016 року і заявити про початок розслідування діяльності сина віцепрезидента США Джо Байдена в Україні.

У США у вуличній перестрілці загинули 6 осіб

Під час перестрілки в американському Джерсі-Сіті, штат Нью-Джерсі загинули 6 осіб. Поліція міста повідомила, що серед загиблих є двоє підозрюваних і ще трьох загиблих знайшли у будинку. Також загинув один працівник поліції.

У правоохоронних органах зазначають, що останній став жертвою засідки. Він отримав поранення в голову і помер у клініці. В окружній прокуратурі повідомили, що отримали поранення ще троє правоохоронців: один у плече, двоє зазнали травми від шрапнелі. Міська влада не вважає інцидент терористичною атакою.

Сенцов став солдатом запасу

Звільнений з російського увʼязнення режисер Олег Сенцов став на військовий облік. «Оскільки я зараз майже киянин, пішов і став на військовий облік. Тепер я солдат запасу, і якщо щось...», — написав він. Режисер додав, що «військкомати звісно вражають своєю обшарпаністю», однак «люди всередині дуже хороші». За його словами, так відбувається і з Україною: народ гарний, «а нормальну держава побудувати ніяк не в змозі».

Трамп застеріг Росію від втручання у вибори

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим застеріг РФ від будь-яких спроб втрутитися в майбутні президентські вибори в США, які відбудуться в 2020 році.

Також глава Білого дому знову закликав Росію «врегулювати конфлікт з Україною». Про це повідомила Адміністрація президента. Сам же Лавров на спільній з держсекретарем Штатів Майклом Помпео пресконференції заявив, що питання виборів на їхніх перемовинах не обговорювалося.

У той же час Трамп, коментуючи у Twitter зустріч з Лавровим, написав, що втручання у вибори, серед іншого, обговорювали на перемовинах.