У Канаді відбувся перший у світі комерційний рейс електролітака

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Канаді відбувся перший комерційний політ повністю електричного літака, повідомляє ВВС.

Гідролітак виробництва компанії MagniX з повністю електричним приводом здійснив рейс до Ванкувера. На борту перебувало 6 пасажирів. В авіакомпанії Harbour Air заявили, що це був перший крок до створення «першого у світі повністю електричного комерційного аерофлоту».

У польоті брала участь модель DHC-2 De Havilland Beaver з 750-сильною (560 кВт) силовою установкою magni500. У компанії підкреслили, що електроустановка спрямована на те, щоб забезпечити «чистий та ефективний спосіб живлення двигунів літаків». Вважається, що перехід на електричні двигуни може стати одним зі способів скорочення викидів в авіаційному секторі.

Канадський оператор Harbour Air, який організовував переліт, сподівається електрифікувати весь свій парк до 2022 року, за умови надання таким літакам сертифікатів безпеки та дозволів.

Попри успішний рейс, головною проблемою галузі залишається дальність перельотів через особливості батарей живлення. Таке як літак MagniX повітряне судно може літати на відстань не більше ніж 160 км через літієву батарею. «Дальність польотів зараз не така, як нам би хотілося, але цього достатньо, щоб почати революцію», — впевнений виконавчий директор MagniX Рой Ганзарськи.