У США газета погрожує судом Клінту Іствуду. Він зняв фільм про інтимні стосунки журналістки видання з агентом ФБР

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Провідна газета американської Атланти Atlanta-Journal Constitution погрожує подати до суду на режисера Клінта Іствуда за його фільм «Річард Джуел», повідомляє The Guardian.

Газета незадоволена, у якому світлі фільм представляє одну з його журналістів Кеті Скраггз. За сюжетом фільму, журналістка (її зіграла Олівія Вайлд) вступає в інтимні стосунки з агентом ФБР, щоб отримувати ексклюзивну інформацію про бомбу, яку знайшли в Атланті під час Олімпійських ігор 1996 року.

«Така історія демонструє практику того, що Atlanta-Journal Constitution використовує своїх репортерів у сексуальному контексті і заохочує сексуальні винагороди джерел за інформацію. Це абсолютна брехня», — заявив адвокат редакції Марті Сінгер.

Кінокомпанія Warner Brothers, яка займалася виробництвом фільму, відхилила претензії газети як «необґрунтовані». Видання вимагає внести в опис фільму відмову від відповідальності за тлумачення викладених подій.

Сама Вайлд заявила, що досліджувала роль Скраггз, але Atlanta-Journal Constitution зустрілася з близькими та колишніми колегами журналістки, які сказали, що ніколи не чули про спроби Вайлд вивчити біографію Скраггз, попри те, що вони самі пропонували допомогу сценаристам.