У Раді після засідання аграрного комітету побились активісти «Свободи» й депутат від «Слуги народу». Поліція відкрила провадження

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Після засідання комітету з питань аграрної та земельної політики відбулася бійка між народним депутатом фракції «Слуга народу» та активістами «Свободи». Відео оприлюднив у Facebook посадовець Кабміну Андрій Якобчук.

Так, у бійці брали участь екснардепи від ВО «Свобода» Едуард Леонов та Ігор Мірошніченко, а також чинний нардеп від фракції «Слуга народу» Андрій Богданець.

Пізніше член фракції «Слуги народу» Ірина Верещук повідомила, що активісти таким чином намагалися добитися зняття з розгляду закону про ринок землі. Раніше сьогодні Комітет розпочав розгляд законопроєкту № 2178-10, який має бути підготовлений до розгляду у другому читанні.

Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що Богданця шпиталізували з підозрою на струс мозку.

У фракції «Слуга народу» назвали бійку свідомою провокацією, аби зірвати законотворчий процес. Також фракція звернулась до правоохоронців й Ради. Від парламенту просять тимчасово перенести засідання у більш захищене приміщення та посилити охорону під час засідань.

Згодом пресслужба поліції повідомила, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом зіткнення у приміщенні комітетів Верховної Ради. Зібрані відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) ККУ.