Годинник Марлона Брандо, в якому він знявся у «Апокаліпсисі сьогодні», продали на аукціоні за майже $2 млн

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Годинник Rolex GMT-Master Ref 1675, який належав актору Марлону Брандо, продали на аукціоні за $1,95 млн. Про це пише CNBC.

Купивши годинник, актор сам вигравірував на задній кришці напис «M. Brando». У 1979-му на зйомках «Апокаліпсису сьогодні» Френсіс Форд Коппола вимагав, щоб «Ролекс» прибрали з кадру. Але актор наполіг на своєму — в результаті на запʼясті полковника Курца фігурує той самий годинник, щоправда зі знятим сталевим безелем.

У 1995 році Брандо подарував «Ролекс» дочці Петрі на честь закінчення Університету Брауна зі словами: «Цей годинник, як танк. Ти можеш робити з ним все що завгодно — він працюватиме». У 2003-му вона передарувала його своєму чоловікові Расселу Фішеру. З тих пір годинник не зʼявлявся на публіці.

  • Роботу Мауріціо Каттелана з бананом, приклеєним до стіни скотчем, продали на виставці сучасного мистецтва«Арт-Базель» у Маямі за $120 тисяч. Мауріціо Каттелан працював над ідеєю інсталяції близько року. Щоразу під час подорожей художник приклеював банан до стіни готельної кімнати, в якій зупинявся. Розмірковуючи над скульптурою у вигляді банана, Каттелан створив кілька її версій: банан зі смоли й бронзи, потім банан, пофарбований бронзовою фарбою. Але врешті повернувся до оригінальної ідеї зі звичайним бананом.
  • У Данії картину художника Tal R хочуть пошматувати та використати для годинників. Митець — проти.
  • Французький художник JR для свого нового проєкту сфотографував увʼязнених тюрми суворого режиму в місті Техачапі, на півдні Каліфорнії. Усі зроблені знімки він поєднав у масштабній роботі, яку розмістив на території установи.