YouTube посилив політику безпеки. Тепер не можна розмахувати зброєю під час розмови і ображати знаменитостей

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Відеохостинг YouTube оголосив про розширення своєї політики боротьби з домаганнями, яка забороняє авторам відео ображати один одного за ознакою раси, статі або сексуальної орієнтації. Про це йдеться в офіційному блозі хостингу.

Сьогоднішнє оновлення внесло чотири основні зміни в політику YouTube.

По-перше, політика розширює типи загроз, які зараз заборонені. Раніше YouTube забороняв прямі загрози як-от «Я тебе вбʼю». Тепер більш приховані загрози також будуть заборонені. Це означає, що не можна розмахувати зброєю під час розмови з ким-небудь або вставляти чиєсь обличчя у відеогрі на місце жертви.

По-друге, тепер YouTube буде більш цілісно оцінювати те, що говорить автор на своєму каналі. Навіть якщо окремі відео не заходять за межу, але загальна картина на каналі сприяє переслідуванню іншої людини, відео можуть бути видалені.

По-третє, тепер політика поширюється на всіх людей, незалежно від того, чи є вони авторами контенту. Раніше соціальні мережі допускали щодо публічних персон більш образливі висловлювання.

Нарешті, YouTube розширює програму, яка використовує машинне навчання, щоб виявляти потенційно образливі коментарі і давати можливість авторам відео вирішити, чи хочуть вони, щоб коментар зʼявлявся під їхнім відео. Ця функція була увімкнена за замовчуванням для більшості авторів від початку цього року.