Справа бракованих бронежилетів: суд змінив запобіжний захід першому заступнику генерала Марченка на домашній арешт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід першому заступнику начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Сергію Почтаренку, який проходить у справі про закупівлю за завищеною ціною бракованих бронежилетів.

Про це повідомляє кореспондент «5 каналу» із залу суду.

Замість двох місяців на гауптвахті, які присудив Печерський райсуд, Почтаренку призначили цілодобовий домашній арешт.

Прокурори просили залишити у силі рішення Печерського суду, а захист просив віддати полковника на поруки. Заяви про готовність прийняти Почтаренка на поруки подали начальник департаменту патрульної поліції Євген Жуков, ветеран Семен Колейник і волонтер Олексій Мочанов.

Почтаренко на суді заявив, що діяв відповідно до закону та до своїх обовʼязків. Звинувачення він назвав безпідставними і додав, що не буде переховуватися від слідства.

Що за справа?

Керівник групи прокурорів ГПУ Микола Середа розповів, що в рамках розслідування було встановлено, що Міноборони планувало закупити 20 тис. бронежилетів, які не мали необхідних балістичних характеристик. «В умовах дощу тканина пробивалася. Встановлено, що виробник використовував у бронежилетах набагато менше шарів тканини, ніж повинно бути. У квітні було поставлено 4 тис. бронежилетів. Насправді вони не відповідали технічним умовам. Пластини були неякісні», — повідомив Середа.

Він підкреслив, що браковані бронежилети прийняли на склади Міноборони під тиском заступника міністра оборони, імʼя якого Середа не назвав. За його словами, загалом було поставлено 11 тис. неякісних бронежилетів.