Путін у Криму побудував таємну дачу з льодовим палацом, її охороняє ФСБ. По сусідству — ділянка Медведєва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У анексованому Криму неподалік від Ялти (селище Олива) президент Росії Володимир Путін будує величезну дачу, яка ретельно охороняється Федеральною службою охорони та Службою безпеки (ФСБ).

Про це пише російське видання «Проект».

Проект

По сусідству з ділянкою Путіна розташовані дача премʼєр-міністра Медведєва і військова частина ФСБ № 55002. Дачі знаходяться на території закритих радянських комплексів, які в часи СРСР використовували лідери Компартії. На їх території ще в 2016 році вів будівництво Віктор Янукович.

Путін зайняв ділянку № 6 і № 8 в 57 гектарів, на якій крім особняків розташовані вертолітний майданчик, відкритий татамі, зимовий сад, льодовий палац, гуртожиток на 60 осіб та пірси. Дачна ділянка коштує близько 6 млрд рублів (2,2 млрд грн). Президент Росії не є безпосередньо власником дачі, але через офшорні компанії вона належить його близьким друзям, які займаються забудовами в Москві.

Медведєв зайняв трохи меншу ділянку, її вартість — близько 90 млн рублів (33,4 млн грн). На її території тенісний корт, вертолітний майданчик, спальний корпус, спортивний комплекс, сауна, храм і будмайданчик.

Навколо дач встановлена охоронна зона шириною 1 км. Людей з селища Олива не впускає на територію озброєна охорона, а всі туристичні вишки і точки контролюють співробітники ФСО.