Вайнштейн уклав мирову угоду з жертвами своїх домагань. Вони отримають $25 млн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голлівудський продюсер Харві Вайнштейн досяг згоди з жертвами своїх домагань, яким він заплатить $25 млн компенсації. Про це пише The New York Times.

За словами юристів, запропонована мирова угода отримала попереднє схвалення всіх зацікавлених сторін. Зазначається, що у ній можуть взяти участь понад 30 актрис і співробітниць компанії продюсера, які в судових позовах звинуватили Вайнштейна у сексуальних злочинах. В обмін на виплати Вайнштейну не доведеться визнавати провину.

Угода потребує схвалення суду і остаточного підписання всіма сторонами. Витрати оплатять страхові компанії, які представляють колишню студію продюсера, компанію Weinstein. Юристи Вайнштейна відмовилися від коментарів.

Мирова угода дозволить врегулювати судові позови, подані десятками жінок проти продюсера, починаючи з 2017 року. Хоча продюсера звинувачують такі світові знаменитості, як Гвінет Пелтроу, Анджеліна Джолі та Сальма Гаєк, жодна з них не приєдналася до судового процесу.

  • Наприкінці серпня Вайнштейну висунули два нові звинувачення в сексуальних домаганнях.
  • Харві Вайнштейна, який вважався одним з найвпливовіших людей в Голлівуді, звинувачують у сексуальних домаганнях і насильстві над більш ніж 80 жінками, зокрема такими зірками, як Анджеліна Джолі і Ешлі Джадд. Проти Вайнштейна порушили шість кримінальних справ у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. Йому висунули звинувачення в секс-торгівлі і хижацькому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за яке загрожує довічне увʼязнення.
  • У травні Вайнштейн добровільно здався поліції. Згодом продюсера відпустили під заставу в $1 млн.