Румунські прикордонники затримали в аеропорту Рефата Чубарова

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що його три години утримували румунські прикордонники в аеропорту Бухареста.

У себе в Facebook він написав, що під час проходження прикордонного контролю прикордонники вилучили у нього паспорт і без пояснення причин утримували в трансферній зоні аеропорту.

«Негайне втручання в ситуацію Посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова дозволили через 3,5 години чекання вирішити ситуацію і близько 7:00 ранку я вже був в готелі, щоб о 9:30 почати виконувати програму перебування», — додав Чубаров.

Чубаров додав, що дана ситуація пов’язана з тим, що з 2015 року його оголошено в розшук у Росії, а з 2016 року РФ оголосила його в міжнародний розшук.

«З моменту тимчасової окупації Криму Російською Федерацією я і мої колеги абсолютно виключили зі своїх поїздок країни Центральної Азії, а також Вірменію, Білорусь, Казахстан і Киргизію. На територіях цих країн російські спецслужби де-факто мають право арешту переслідуваних Росією осіб, незалежно від їх громадянства. Але не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії», — зазначив він.