Місія ООН: На Донбасі в 2019 році були вбиті 26 мирних громадян, ще 136 поранені

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

З початку 2019 року і станом на 15 листопада на сході України було вбито 26 цивільних. Про це заявили представники Моніторингової місії ООН на брифінгу в четвер, 12 грудня, передає Інтерфакс-Україна.

«Конфлікт продовжує щодня впливати на цивільне населення сходу України. Протягом звітного періоду (з 16 вересня до 15 листопада цього року) 6 цивільних осіб були вбиті, 36 поранені. Загальна кількість жертв серед цивільного населення в 2019 році склало 162 людини станом на 15 листопада, зокрема, 26 убитих і 136 поранених», — сказала глава місії ООН в Україні Матільда Богнер.

За її словами, ця цифра є найнижчою в порівнянні з аналогічними періодами за весь період конфлікту, але «загальна кількість загиблих від конфлікту цивільних осіб продовжує зростати».

«З середини квітня 2014 року, коли виник конфлікт, загальна кількість убитих серед цивільного населення по обидві сторони лінії зіткнення становить 3 тис. 344 людини, а кількість поранених перевищує 7 тис. осіб з обох сторін», — сказала Богнер.

Голова Моніторингової місії підкреслила, що сторони конфлікту повинні «зробити все можливе, щоб звести до нуля кількість жертв серед цивільного населення».

У цьому контексті, як наголошено у звіті, вкрай важливо дотримуватися режиму повного припинення вогню до кінця року, що закріплено в комюніке за підсумками саміту «нормандської четвірки» у Парижі 9 листопада.