Активісти зірвали засідання Львівської міської ради. Вони вибили двері та пошкодили майно

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Сьогодні, 12 грудня, на засідання сесії Львівської міської ради увірвались невідомі особи. Вони вибили вхідні двері та пошкодили майно, інформує пресслужба Львівської міськради.

«Група невідомих осіб захопила залу засідань Шевченківської районної адміністрації, таким чином перешкоджаючи початку сесії. Серед осіб, які вчиняли протиправні дії, зафіксовано людей, які виламували раніше двері в мерії, а також обливали посадовців невідомою речовиною», — йдеться в повідомленні.

У міськраді зазначили, що на той моменту у приміщенні перебували представники правоохоронних органів.

Чого вимагають активісти?

За інформацією сайту ZAXID.NET, у штурмі приміщення міськради брали участь члени різних громадських організацій, зокрема «Обʼєднання добровольців», «Розвиток громади», «Українська спілка учасників АТО» та ГО «Шквал».

Головна вимога, яку озвучила голова організації «Обʼєднання добровольців» Олена Живко — зняти з сайту ZAXID.NET сюжет «Львівські тітушки — хто вони?» та спецпроєкт «Ідентифікація тітушок». Окрім того, члени організації вимагають у депутатів загалом «дати оцінку» публікаціям видання. Також, на думку активістів, видання повʼязано з родиною мера Львова.

У проєкті «Ідентифікація тітушок» були опубліковані фото тих, хто відвідував мітинги, із проханням упізнати та вказати імена людей на фото. За словами Живко, серед опублікованих був і Іван Пліш — боєць-доброволець та активіст ГО «Об’єднання добровольців».

«27 листопада активісти ГО «Об’єднання добровольців» провели пікет біля Вищого антикорупційного суду України, де обирали запобіжний захід меру Львова Андрію Садовому. Напередодні ми подали до Київської міської ради заявку на проведення акції протесту. 29 листопада на сайті Zaxid.net з’явилася стаття «Галицькі тітушки», де опубліковані фото тих, хто відвідував мітинги, із проханням впізнати та вказати імена людей на фото. Ми пікетували і попереднього, і чинного президента, але такої реакції, як від нашого мера, ми не очікували. Ми обурені статтею, у якій героїв війни, львів’ян, називають «тітушками», — йдеться в повідомленні організації.

Як реагували правоохоронці?

За даними ZAXID.NET, штурм чоловіків у військовій формі стримували працівники поліції та ЛКП «Муніципальна варта». Після того, як члени організації «Об’єднання добровольців» увірвалися на сесію, працівники Шевченківської райадміністрації викликали ще один екіпаж поліції. Керівник управління безпеки міста Юрій Діль повідомив виданню, що наразі правоохоронці беруть пояснення у штурмовиків.

У пресслужбі обласної поліції виданню повідомили, що працівники поліції проводять слідчі дії у Шевченківській райадміністрації, зокрема, знімають відбитки пальців на вхідних дверях, які виламали учасники штурму, та намагаються взяти пояснення у присутніх на місці події. Також за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ.