В Індонезії знайшли в печері малюнки віком близько 44 тисяч років

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Індонезії знайшли в печері малюнки віком близько 44 тисяч років

Griffith University

Археологи виявили в печері на індонезійському острові Сулавесі наскельний малюнок віком близько 44 тисяч років, який зображає полювання на свиней і буйволів. Про це повідомляє BBC.

На одній з частин малюнка довжиною 4,5 метра зображені дикі свині та буйволи. Поруч з ними намальовані фігури меншого розміру, схожі на людину, проте з рисами тварини (хвости або звірині голови). В іншій секції зображення також намальований буйвол, оточений кількома фігурами зі списами та, імовірно, мотузками в руках.

«Я ніколи не бачив подібного раніше. Я маю на увазі, що ми бачили сотні місць із наскельним живописом у цьому регіоні, але ми ніколи не бачили чогось схожого на сцену полювання», — розповів археолог австралійського Університету Гріффіта Адам Брамм.

Однак деякі вчені не вважають, що композиція є єдиним малюнком. Вони вважають, що це може бути серією зображень, які були намальовані за кілька тисяч років.

Команда науковців проаналізувала кальцит , який утворився на картині. Вони виявили, що кальцит на зображенні свині почав формуватися принаймні 43 900 років тому, а відкладенням на двох буйволах, щонайменше, 40 900 років.