Бійка в аграрному комітеті: поліція оголосила підозру нападнику на нардепа Богданця

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Одному з учасників бійки з нардепом від «Слуги народу» Андрієм Богданцем оголосили про підозру. Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

«За погодженням із Київською місцевою прокуратурою № 6 слідчі повідомили чоловікові про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу», — йдеться у повідомленні.

У столичній поліції відмовилися назвати прізвище підозрюваного. Проте екснардеп Ігор Мосійчук у власному Telegram повідомив, що йдеться про заступника голови ВО «Свобода» Олексія Кайду.

Що сталося?

Після засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики 11 грудня відбулася бійка між народним депутатом фракції «Слуга народу» та активістами «Свободи».

Член фракції «Слуги народу» Ірина Верещук повідомила, що активісти таким чином намагалися добитися зняття з розгляду закону про ринок землі. Згодом заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що Богданця шпиталізували з підозрою на струс мозку.

У фракції «Слуга народу» назвали бійку свідомою провокацією, аби зірвати законотворчий процес. Також фракція звернулася до правоохоронців і Ради. Від парламенту просять тимчасово перенести засідання у більш захищене приміщення та посилити охорону під час засідань.

Згодом пресслужба поліції повідомила, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом зіткнення у приміщенні комітетів Верховної Ради. Зібрані відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) ККУ.