Стали відомі найкращі серіали 2019 року за версією IMDb

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Найбільша у світі база кіноданих IMDb опублікувала рейтинг найкращих серіалів 2019 року, які були найбільш популярними серед користувачів.

Рейтинг базований не на оцінках, а на переглядах сторінок серіалів аудиторією порталу, яка налічує понад 200 мільйонів унікальних відвідувачів на місяць. Перші два місця в топі займають серіали телеканалу НВО — «Гра престолів» і «Чорнобиль».

1 місце — «Гра престолів»

Американський телесеріал в жанрі фентезі, базований на циклі романів «Пісня Льоду і Полумʼя» Джорджа Мартіна. Дія «Гри престолів» відбувається у вигаданому світі, що нагадує середньовічну Європу. Основних сюжетних арок три: перша присвячена боротьбі кількох впливових будинків за Залізний трон Семи Королівств або за незалежність від нього; друга — нащадку скинутої династії правителів, принцесі-вигнанниці, яка планує повернути престол; третя — древньому братству, яке охороняє державу від загроз із півночі. У цьому році вийшов останній сезон серіалу, який викликав неоднозначну реакцію глядачів.

2 місце — «Чорнобиль»

Телевізійний мінісеріал у жанрі історичної драми, створений американським телеканалом HBO спільно з британською телемережею Sky. «Чорнобиль» складається з пʼяти серій, присвячених аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році, ліквідації наслідків цієї аварії та розслідуванню її причин. Серіал отримав відразу 2 нагороди престижного міжнародного фестивалю телевізійної продукції Rose dʼor Awards 2019: головний приз «Золоту троянду» і нагороду в категорії «Кращий драматичний серіал».

3 місце — «Дивні дива»

Американський науково-фантастичний серіал, створений братами Дафферами для стримінгового сервісу Netflix. Дія серіалу розгортається в 1980-х роках у вигаданому місті Хокінс, штат Індіана. Перший сезон серіалу розповідає про події, що відбулися в листопаді 1983 року: із секретної урядової лабораторії втікає дівчинка, яка володіє здібностями до телекінезу, і в той же час таємничим чином зникає хлопчик, а його мати, друзі і шеф місцевої поліції починають пошуки зниклого.

4 місце — «Академія «Амбрелла»

Серіал від Netflix є кіноадаптацією однойменного коміксу. За сюжетом, 1 жовтня 1989 року на світ у різних країнах світу одночасно зʼявляються 43 дитини з надприродними здібностями, хоча жодна з матерів до пологів не мала жодних ознак вагітності. Сімох дітей усиновлює ексцентричний мільярдер сер Реджинальд Харгрівз і створює для них академію «Амбрелла», де унікальні діти розвивають свої незвичайні таланти і перетворюються на команду супергероїв.

5 місце — «Пацани»

Дія серіалу розгортається у всесвіті, де люди з надможливостями є світовими знаменитостями і належать впливовій корпорації Vought International, яка доручає їм різні місії. Однак поза своїми героїчними амплуа більшість персонажів вирізняються зверхньою поведінкою і зловживають славою і безкарністю. Серіал розповідає про дві конфронтуючі групи: загін «Пацанів», учасники якого прагнуть тримати супергероїв під контролем, і «Сімку», елітну команду супергероїв.

6 місце — «Чорне дзеркало»

Британський науково-фантастичний телесеріал-антологія, створений Чарлі Брукером. Лейтмотив серіалу — вплив інформаційних технологій на людські стосунки. Кожна серія не повʼязана з попередніми ні сюжетом, ні акторами, ні часом, ні місцем оповідання. За словами Брукера, усі сюжети обʼєднує лише сатира на спосіб життя, поширений у сучасному суспільстві.

7 місце — «Ходячі мерці»

Постапокаліптичний телесеріал, розроблений Френком Дарабонтом, базований на однойменній серії коміксів, виходить з 2010 року. За сюжетом головний герой — шериф Рік Граймс — отримує важке кульове поранення під час перестрілки зі злочинцями, внаслідок чого впадає в кому. Прокинувшись у лікарні, він помічає, що весь медичний персонал відсутній, а в самому будинку панує розруха. Поступово він усвідомлює, що відбулася глобальна катастрофа, після якої вулиці заполонили зомбі.

8 місце — «Гострі козирки»

Британський кримінальний драматичний серіал, створений Стівеном Найтом у 2013 році для телеканалу BBC Two. «Гострими козирками» називали молодіжну банду, яка орудувала в кінці XIX століття в Англії. За однією з версій, угруповання отримало свою назву тому, що хлопці нібито вшивали відточені леза в козирки своїх кепок. За другою версією, вони просто одягалися в манчестерському стилі, одним з елементів якого був кашкет.

9 місце — «Статеве виховання»

Британський комедійно-драматичний телесеріал, що розповідає про проблеми учнів середньої школи англійського містечка Мурдейл. Перший сезон серіалу, що складається з 8 серій, був представлений компанією Netflix 11 січня 2019 року. В основі сюжету лежать ситуації, в які потрапляють однокласники головного героя — Отіса Мілберна, який живе зі своєю матірʼю — Джин Мілберн, відомим фахівцем із сексології та психології стосунків.

10 місце — «Ти»

Американський драматичний серіал з елементами трилера. Сюжет розповідає про успішного менеджера книжкового магазину, який зустрічає талановиту акторку та письменницю. Використовуючи соцмережі, він дізнається найдрібніші подробиці про життя дівчини, щоб підібратися до неї якомога ближче. Мила закоханість переростає в небезпечну одержимість. Хлопець готовий тихо і методично усунути будь-які перешкоди на шляху до своєї мети, навіть якщо ця перешкода — людина.