Аваков: Поліція затримала підозрюваних у вбивстві журналіста Шеремета

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція затримала підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета і оголосила їм про підозри.

Про це він написав у Facebook.

«У справі про вбивство Павла Шеремета тривають активні слідчі дії, суд незабаром обере підозрюваним запобіжні заходи», — написав Аваков.

У той же час, рок-музикант та ветеран війни на Донбасі Андрій Антоненко у своєму Facebook написав, що у нього проводять обшуки в цій справі.

«Мені предʼявляють вбивство Шеремета», — сказано в повідомленні.

У Києві також затримали волонтерку і військового медика Юлію Кузьменко. Її адвокат Влад Добош повідомив, що їй інкримінують умисне вбивство.

Ветеран Антоненко журналістам заявив, що поліція затримала ще одну людину. Він зазначив, що не розуміє, чому підозрюють його.

  • 20 липня 2016 року в Києві було вбито журналіста Павла Шеремета, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки після загибелі Шеремета справу так і не розкрили. Дружина журналіста Павла Шеремета, власниця «Української правди» Олена Притула подавала скаргу на бездіяльність Генеральної прокуратури у розслідуванні вбивства її чоловіка.
  • Олена Притула ще в серпні 2018 зверталась до суду зі скаргою, у якій вимагала визнати її потерпілою та перекваліфікувати справу на теракт. Проте слідство у справі про вбивство Шеремета не виявило у злочині ознак терористичного акту.
  • Військовий АТО Владислав Грищенко, якого підозрюють у замаху на вбивство в Івано-Франківській області, заявив, що йому пропонували визнати себе винним у вбивстві журналіста Павла Шеремета.