Поліція назвала мету вбивства Шеремета — дестабілізація політичної обстановки. Підозрюють пʼятьох ветеранів АТО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генерал Нацполіції Євген Коваль під час брифінгу щодо справи про вбивство журналіста Павла Шеремета заявив, що метою підриву його автомобіля була дестабілізація політичної обстановки в країні. За його словами, вбивство журналіста повʼязане із замахом на бізнесмена в Івано-Франківській області та підривом двох електроопор ліній електропередач, які вели в Крим.

«Правоохоронці у цій справі провели понад 800 виїмок документів, у тому числі 3700 осіб допитано, 47 експертиз, 577 будинків відпрацьовано, 80 млн телефонних зʼєднань і 4 тисячі абонентів. Переглянуто відеозаписів з 221 камери», — сказав Коваль додавши, що слідство після низки збігів встановило звʼязок між трьома подіями.

На брифінгу показали відео, на якому ймовірно, за словами Коваля, ветеран АТО Андрій Антоненко і військовий медик Юлія Кузьменко разом підійшли до автомобіля Шеремета і Кузьменко підклала під нього вибуховий пристрій, після чого вони швидко зникли.

Коваль зазначив, що міна, якою підірвали Шеремета, була практично ідентична тій, яку підклали бізнесменові в Івано-Франківській області. За цим епізодом затримані ветерани АТО Владислав «Буча» та Інна «Пума» Грищенки — вони тісно спілкувалися з Антоненком та Кузьменко, судячи із записів телефонних розмов.

Слідство також встановило, що до злочинної групи входила ще військовослужбовець Яна Дугарь, яка «розвідувала» місцевість біля авто Шеремета, фотографуючи всі камери спостереження на вулиці, та зберігала саперне обладнання. «У неї було сім телефонів і велика кількість саперної техніки, хоча її спеціалізація не потребувала наявності такої кількості обладнання», — сказав Коваль.

У групу входили ще два ветерани — громадянин «К» на прізвисько «Електрик» і чоловік на прізвисько «Пістолет», який застрелився після обговорення групою вбивства Шеремета.

Там чином, правоохоронці підозрюють у вбивстві Шеремета Яну Дугарь, Юлію Кузьменко, Андрія Антоненка, а також Владислава та Інну Грищенків.

Скриншот з відео