У справі вбивства Шеремета зʼявилась третя підозрювана

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Правоохоронці оголосили ще одну підозру у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Третьою підозрюваною стала Яна Дугарь.

Про це у Facebook написав товариш Дугарь Назар Приходько.

«Підозра Андрію Антоненко та ще одній моїй подрузі Яні Дугарь: «Захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси, розмежування за принципом національної приналежності...» Нагадаю: окрім Андрія і Яни затримано також Юлю Кузьменко», — написав він.

За підозрою також затримали добровольця Петра Кияна. Про це повідомив волонтер Тім Златкін.

Генерал Нацполіції Євген Коваль під час брифінгу назвав Дугарь основною учасницею групи злочинців, яка проводила розвідку місця перед підривом автомобіля Шеремета (фотографувала всі камери на вулиці), а також брала участь у виготовленні вибухових пристроїв.

  • 20 липня 2016 року в Києві було вбито журналіста Павла Шеремета, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки після загибелі Шеремета справу так і не розкрили. Дружина журналіста Павла Шеремета, власниця «Української правди» Олена Притула подавала скаргу на бездіяльність Генеральної прокуратури у розслідуванні вбивства її чоловіка.
  • Олена Притула ще в серпні 2018 зверталась до суду зі скаргою, у якій вимагала визнати її потерпілою та перекваліфікувати справу на теракт. Проте слідство у справі про вбивство Шеремета не виявило у злочині ознак терористичного акту.
  • Військовий АТО Владислав Грищенко, якого підозрюють у замаху на вбивство в Івано-Франківській області, заявив, що йому пропонували визнати себе винним у вбивстві журналіста Павла Шеремета.
  • 12 грудня стало відомо, що у справі вбивства Шеремета затримано рок-музиканта та ветерана війни на Донбасі Андрія Антоненка та військового медика Юлію Кузьменко.