Вбивство Шеремета: судді Вовку оголосили відвід. Він обирав запобіжний захід військовому медику Кузьменко

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Судді Печерського райсуду Києва Сергію Вовку оголосили відвід у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Сьогодні на засіданні він обирав запобіжний захід одній із підозрюваних — дитячому хірургу і волонтеру Юлії Кузьменко, яка за версією слідства заклала бомбу під авто журналіста.

Про відвід судді просив адвокат Кузьменко Влад Добош. Він заявив, що саме Вовк давав дозвіл на обшук автомобіля Кузьменко та її затримання, а тому він може бути упередженим у розгляді справи. Адвокат заявив, що суддя ухвалював рішення про дозвіл на обшук до ознайомлення з висновками експертизи. Також Вовк відмовив захисту в заслуховуванні низки свідків.

Клопотання адвоката розглядатиме інший суддя, згодом стане відомо, хто обиратиме запобіжний захід.

Добош на засіданні також заявив, що його підзахисну готові взяти на поруки 13 осіб, серед яких депутати від «Євросолідарності» Яна Зінкевич, екснардеп від «Самопомочі» Наталя Веселова та колишній депутат Радикальної партії Оксана Корчинська.

  • Печерський районний суд Києва відправив під домашній арешт підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета військову Яну Дугарь до 8 лютого 2020 року.
  • До цього в мережі зʼявився повний текст підозри Юлії Кузьменко.