Вбивство Шеремета: адвокат Андрія Антоненка оголосив відвід судді Вовку

Автори:
Костя Андрейковець, Оксана Коваленко
Дата:

Адвокат ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка, якого слідство вважає організатором вбивства журналіста Павла Шеремета, оголосив відвід судді Печерського райсуду Києва Сергію Вовку.

Адвокат заявив, що суддя не є неупередженим. За його словами, Вовк вже приймав рішення щодо інших підозрюваних і може «мати свої уявлення щодо цієї справи».

«Для розгляду заяви про відвід слідчого судді у справі суд відкладається», — сказав Вовк. Запобіжний захід Антоненку обиратиме інший суддя.

Начальник пресслужби Сил спецоперацій Олексій Нікіфоров розповів theБабелю, що Антоненко в ССО обіймає посаду штабсержанта другої категорії. Він також працює в пресслужбі командування Сил спецоперацій. «[Він] був призваний в 2017 році на посаду водія-механіка. Згодом обіймав посаду в штабі, в групі відбору військовослужбовців військової служби за контрактом, а вже з червня цього року служив на посаді в пресслужбі», — сказав Нікіфоров.

До цього Вовку оголосили відвід у розгляді запобіжного заходу іншій підозрюваній у справі — військовому лікарю Юлії Кузьменко. Її адвокат також просив про відвід.