У США запускають єдину телефонну лінію для допомоги людям, схильним до суїцидів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США запускають безкоштовну єдину телефонну лінію довіри для допомоги людям, схильним до суїциду. Телефон довіри, допомоги та екстреного виклику служб отримав номер 988.

Про це повідомляє BBC.

Федеральна комісія із звʼязку США (FCC) прийняла рішення про окрему лінію, щоб розвантажити номер служби порятунку 911. Операторів звʼязку зобовʼязали протягом 18 місяців ввести телефонний код 988 до системи.

При цьому один з комісарів FCC розкритикувала рішення, оскільки багато американців звикли звертатися в екстрені служби за допомогою текстових повідомлень. «Для нас було б помилкою створити систему, яка передбачає тільки розмови», — заявила Джессіка Розенворсел.

Зараз у США у таких випадках можна зателефонувати за номером 1-800-273-8255. Він керується мережею з 163 кризових центрів по всій території країни. Номер 911 використовують головно для надзвичайних ситуацій.

Нині в США самогубства займають 10-ту сходинку серед причин смертей громадян. За останні 20 років кількість суїцидів збільшилася на 33%. Найбільше рахунки з життям зводять у Північній і Південній Дакоті, Міннесоті, Вермонті, Канзасі, Юті та Айдахо. Найнижчий показник самогубств у штатах Невада, Джорджія, Флорида, Каліфорнія і Техас.