У США з автівки працівника Facebook вкрали жорсткий диск. На ньому була банківська інформація десятків тисяч працівників

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У США злодій вкрав кілька жорстких дисків з авто працівника Facebook. На одному з них була особиста банківська інформація десятків тисяч працівників. Про це повідомляє Bloomberg.

Незашифрований диск містив дані про заробітну плату: імена співробітників, номери банківських рахунків і останні чотири цифри номерів соціального страхування співробітників. Диски також містили інформацію про компенсації, зокрема зарплати, суми бонусів і деякі відомості про капітали.

Загалом на дисках були особисті дані приблизно 29 000 працівників США, які працювали в Facebook в 2018 році.

«Ми працювали з правоохоронними органами, коли вони розслідували недавній злам автомобіля і крадіжку сумки співробітника, в якій знаходилося обладнання компанії, і на ньому була збережена інформація про заробітну плату співробітника. Ми не бачили ніяких доказів жорстокого поводження [з даними] і вважаємо, що це було гучним злочином, а не спробою вкрасти інформацію про співробітників», - заявили у Facebook.

Про інцидент вже попередили співробітників компанії, дані яких були на диску.

  • Facebook часто потрапляє у скандали з розсекреченням даних користувачів. На початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 млн користувачів соцмережі та передала їх третім особам, зокрема, імовірно, передвиборчому штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який використовував їх для політичної реклами. Компанії довелось виплатити Федеральній торговій комісії США штраф у $5 млрд і поліпшити політику конфіденційності даних у соцмережі.
  • У вересні 2018 року соцмережу атакували хакери. За оцінкою Facebook, тоді постраждали близько 29 млн користувачів соціальної мережі. Кіберзлочинці скористалися дірою у системі безпеки соцмережі, яка дозволяє побачити свою сторінку від імені інших користувачів.
  • У мережі опублікували відео, де фейковий Цукерберг розповідає про контроль над майбутнім завдяки даним з Facebook.