У Фінляндії міністру довелося вибачатися за опитування в Instagram щодо долі біженців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Фінський міністр фінансів Катрі Кулмуні вибачилась за пост в Instagram, в якому запитувала, чи потрібно повертати до Фінляндії дружин і дітей бойовиків «Ісламської держави», які знаходяться зараз в Сирії в таборі біженців «Аль-Холь». Про це повідомляє BBC.

В опитуванні люди голосували «тільки за дітей» або «за дітей і матерів». Такий крок міністра викликав шквал критики: фіни вважають, що чиновники повинні не влаштовувати соцопитування, а негайно повернути своїх громадян додому.

Після критичних зауважень Катрі Кулмуні видалила пост і попросила вибачення у своїх підписників.

«Вчора я розповіла про складну ситуацію для фінів в «Аль-Холь». Мій пост викликав гарячу суперечку і був видалений», — написала Кулмуні у Twitter.

Раніше Кулмуні заявляла, що фінський уряд має допомогти тільки дітям, які перебувають у сирійському таборі «Аль-Холь», але не їх матерям.

Піар-директор правозахисної організації зі штаб-квартирою в США Human Right Watch вже назвав таке опитування «жахливим». Він заявив, що «держава зобовʼязана поважати права своїх громадян в будь-якій ситуації, а не кидати людей на розсуд соціальних мереж, вирішуючи їх долю голосуванням в Instagram».

  • Уряд Фінляндії очолила наймолодша у світі премʼєр-міністр — 34-річна Санна Марін.