Аваков: За вбивство ресторатора Соболєва військовому пообіцяли $21 тисячу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Військовослужбовцю АТО, якого підозрюють у вбивстві трирічного сина депутата Київської облради й ресторатора Вʼячеслава Соболєва, пропонували за вбивство політика $21 тис. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«У ситуації з убивством дитини (а снайпер зазіхав на її батька) — це був чистий найм. Йому доручили, дали адресу, його супроводили, йому пообіцяли $1 тисячу, а якщо виконає — ще $20 тисяч. Це треба чесно говорити, це правда», — сказав Аваков.

Що сталося?

Близько пʼятої години вечора 1 грудня в Києві, на перетині вулиць Тарасівської та Льва Толстого обстріляли Range Rover Вʼячеслава Соболєва. Він встиг ухилитися під час пострілу, і куля потрапила в його трирічного сина. Дитина померла дорогою до лікарні.

Вже наступного дня, 2 грудня, поліція повідомила про затримання двох підозрюваних у вбивстві дитини. За даними ЗМІ, підозрювані — ексбійці 8-го батальйону «Аратта» Української добровольчої армії Лаврега та Семенов.

Прокуратура Києва розповіла подробиці злочину. Зʼясувалося, що підозрювані винайняли кімнату в хостелі навпроти ресторану, з якого виходив Соболєв. Стрілець засів на балконі, а другий стежив біля самого ресторану. Замах на Соболєва був замовним.

4 грудня Шевченківський суд міста Києва обрав запобіжний захід обом підозрюваним у вбивстві у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без права застави.

Хто такий Соболєв?

Вʼячеслав Соболєв — депутат Київської облради від БПП «Солідарність» і власник столичного ресторану «Маріо».

У травні 2015 року українські ЗМІ повідомили, що Соболєв володіє мережею супермаркетів «Обжора», яка працює на окупованих територіях від імені підприємства «Донукрторг». У жовтні 2015 року тодішній керівник парламентської фракції БПП Юрій Луценко заявив, що Соболєв продав мережу «Обжора» ще в 2007 році.