Вночі: Українка Харлан виборола золото з фехтування, на кордоні з Польщею затримали 103 кг бурштину, а в Лондоні обрали «Міс світу 2019»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Вночі: Українка Харлан виборола золото з фехтування, на кордоні з Польщею затримали 103 кг бурштину, а в Лондоні обрали «Міс світу 2019»

Anadolu Agency via Getty Images

У Лівані відбулися масові сутички з поліцією — 20 правоохоронців отримали поранення

У ніч на 15 грудня в столиці Лівану Бейруті місцеві жителі зібралися на мирний сидячий протест, однак, за інформацією активістів, поліція першою виявила жест агресії. Тоді протестувальники почали кидати в правоохоронців камінням, а поліція, у свою чергу, застосувала гумові кулі і сльозогінний газ. Про це повідомляє ВВС.

«Це був дуже мирний протест. Всі співали співи, що ми один народ, що ми всі мирні, а потім якісь молоді хлопці штовхнули один з парканів, які нас розділяли. Ми побачили, як величезна кількість поліцейських вийшла і розігнала нас, штовхали нас, а потім вони почали [обстрілювати] сльозогінним газом. Для всієї цієї демонстрації сили справді не було жодних причин», — розповіли виданню очевидці. Відомо, що постраждало близько 20 поліцейських, точна кількість потерпілих активістів невідома.

Українка здобула золото на всесвітньому кубку з фехтування

Українська шаблістка Ольга Харлан посіла перше місце на етапі Кубка світу в Солт-Лейк-Сіті, США. Про це повідомив Національний олімпійський комітет України у Facebook.

Раніше дівчина поділилася на своїй сторінці в соцмережі, що готується до Олімпіади в 2020 році, яка пройде в Токіо.

Українці виявилися найбільшою національною групою серед мігрантів у Фінляндії

Згідно з дослідженнями фінського видання YLE, уродженці України виявилися найбільшою національною групою, яка проживає на території країни.

«Два роки тому українці обігнали естонців як національну групу, найбільш ймовірну для приїзду до Фінляндії на роботу, після підвищення заробітної плати в Естонії. В минулому році з України в Фінляндію на роботу переїхало понад 1,8 тис. осіб, тоді як з Естонії — понад 1,2 тис. осіб», — йдеться в повідомленні.

Причина зниження попиту переїзду з Естонії до Фінляндії криється в умовах життя, якими іммігранти не готові жертвувати заради незначної різниці в доході.

На кордоні з Польщею затримали найбільшу за рік партію контрабанди бурштину

У двох українців, які намагалися перетнути кордон з Польщею, конфіскували партію контрабанди бурштину вагою 103 кг. Приблизна вартість партії оцінюється до €50 тисяч (1 млн 300 тис. грн). Також контрабандисти намагалися вивезти до Польщі близько 4 тис. пачок цигарок вартістю близько €13 тис. Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі.

Визначено кандидатуру «Міс світу 2019»

Переможцем всесвітнього конкурсу краси цього року стала жителька Ямайки 23-річна Тоні-Енн Сінгх. Нагородження відбулося в Лондоні, про це повідомив Instagram конкурсу.

Відомо, що Енн навчається в університеті Флориди та мріє стати лікарем. Друге місце посіла представниця Франції Офелі Мезино, а третє — Суман Ратансингх Рав з Індії.