Грета Тунберг вибачилась за свій заклик «поставити до стінки» політиків

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

16-річна шведська екологічна активістка Грета Тунберг вибачилася за те, що сказала, що політиків слід поставити «до стінки». Активістка хотіла сказати, що світові лідери не зможуть уникнути відповідальності в боротьбі зі зміною клімату. Про це повідомляє BBC.

Під час виступу в італійському Турині Тунберг заявила, що світові лідери уникають своїх обовʼязків по боротьбі зі зміною клімату.

«Ми повинні переконатися, що вони не зможуть цього зробити. Ми подбаємо про те, щоб поставити їх до стінки, і їм доведеться виконувати свою роботу, захищати наше майбутнє», — сказала активістка.

Пізніше Тунберг пояснила, що буквально переклала зі своєї рідної шведської мови вираз, що означає поставити когось перед важким питанням, змусити вирішувати складну ситуацію, залучити до відповідальності. Однак деякі розтлумачили її слова як заклик до насильства проти світових лідерів.

«Ось що відбувається, коли ви імпровізуєте іншою мовою. Але, звичайно, я перепрошую, якщо хтось неправильно зрозумів», — написала Тунберг на своїй сторінці в Twitter.

Активістка додала, що вона, як і молодіжний рух, який вона підтримує, проти всіх форм насильства.