Центральне телебачення Китаю скасувало трансляцію матчу «Арсеналу» через висловлювання футболіста про переслідування уйгурів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Центральне телебачення Китаю (CCTV) скасувало пряму трансляцію футбольного матчу між «Арсеналом» і «Манчестер Сіті» через висловлювання Месута Озіла (півзахисник «Арсеналу») про репресії проти уйгурів, які проводить китайський уряд у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР. Про це пише Sky News.

Озіл написав у Twitter, що в автономному районі спалюють Корани, зносять мечеті та школи, а «релігійних вчених вбивають одного за одним».

Китайська англомовна газета Global Times написала, що коментарі Озіла не відповідають дійсності, а матч не покажуть, бо він «розчарував китайських уболівальників». У коментарях до посту Озіла багато користувачів висловилися з критикою на його адресу.

Керівництво клубу спробувало «згладити кути» і повідомило у китайській соцмережі Weibo, що заява футболіста — це його особиста думка, а не позиція клубу. «Як футбольний клуб «Арсенал» завжди дотримується принципу не бути втягнутим в політику», — йдеться в заяві.

Центральне телебачення у підсумку показало матч між «Тоттенхемом» і «Вулверхемптоном».