У Парижі тривають протести проти пенсійної реформи. У місті затори понад 600 км

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Парижі тривають протести проти пенсійної реформи. У місті затори понад 600 км

Протестувальник у Парижі.

Dursun Aydemir / Anadolu Agency via Getty Images

У Парижі тривають страйки проти пенсійної реформи, внаслідок яких утворилися затори загальною протяжністю понад 600 км, також порушено рух на залізницях. Про це повідомляє The Local France.

Затори утворились на дорогах паризького регіону Іль-де-Франс. Крім того, закрито 8 ліній паризького метро. На входах і в переходах метро скупчуються величезні натовпи.

Залізнична компанія SNCF повідомила про «сильне скорочення» внутрішнього руху поїздів. Також досі не відновила рейси міжнародна залізнична компанія Eurostar.

Водночас міністр транспорту Жан-Батист Джеббарі заявив, що приблизно 80% працівників залізничних підприємств працюють щодня.

Внаслідок страйків у багатьох університетах відкладається проведення іспитів.

Страйк профспілок триває з минулого тижня, відтоді порушено авіасполучення, а також робота приміських залізничних ліній Парижа і регіональних поїздів країни.

Що відбувається в Парижі?

Французи вийшли на вулиці міст на знак протесту проти запланованої урядом і підтриманої президентом Емманюелем Макроном пенсійної реформи. Реформа, зокрема, покликана скасувати спеціальні категорії для представників деяких професій, що дозволяють їм раніше виходити на пенсію або отримувати підвищені виплати.

Макрон підтримує право французів на страйки, але все одно збирається реалізувати реформу, «прислухаючись до демонстрантів».