Instagram починає попереджати користувачів, що їхній підпис до посту може бути образливим

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Починаючи з понеділка, 16 грудня, Instagram впроваджує нову функцію, яка повідомлятиме користувачів, коли їхні підписи до фото або відео можуть вважатися образливими, і надаватиме їм можливість зробити паузу та перечитати свої слова перед публікацією. Про це йдеться в заяві пресслужби Instagram.

Info Center Instagram

«У рамках нашого довгострокового зобовʼязання очолити боротьбу з булінгом в інтернеті ми розробили і протестували штучний інтелект, який розпізнає різні форми залякування в Instagram», — розповіли розробники.

Відтепер, коли користувач пише заголовок для поста у стрічці, який штучний інтелект визначає як потенційно образливий, він отримує відповідне повідомлення. У користувачів буде можливість відредагувати підпис до публікації фото або відео.

Раніше Instagram запустив функцію, яка перед публікацією повідомляє людей, коли їхні коментарі можуть вважатися образливими.

«Результати були багатообіцяючими, і ми зʼясували, що ці попереджування можуть спонукати людей змінити свої слова», — додали в Instagram.

  • Зʼявилося розширення для Google Chrome, яке показує приховані лайки в Instagram.
  • У квітні 2019 року Instagram почала в тестовому режимі відключати лічильник лайків у низці країн, зокрема в Канаді, Австралії, Бразилії, Ірландії, Італії, Японії та Новій Зеландії. Результати тестування оцінили позитивно. Глава соцмережі Адам Моссері пояснив експеримент необхідністю скоротити «соціальний тиск», зробити середовище «менш конкурентним», а також спонукати користувача орієнтуватися насамперед на контент.
  • У чеченському додатку Mylistory, який там розробили як альтернативу Instagram, кримські населені пункти відображаються як територія України.
  • Instagram тестує нову функцію редагування відео, яка дозволяє користувачам додавати ефекти доповненої реальності, фонову музику, кліпи, змінювати їхню швидкість і навіть «реміксувати».