Нардеп від «Слуги народу» подав позов проти Порошенка і повʼязаних з ним ЗМІ та назвав його фюрером

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура подав до суду на пʼятого президента України Петра Порошенка.

Про це він розповів в інтерв’ю #Буквам.

«Сьогодні (12 грудня) я подаю позовну заяву, де будуть відповідачами Тетяна Чорновол, «Прямий» канал, «5 канал» і особисто Петро Олексійович як бенефіціар цього каналу. Це буде позов про захист гідності та ділової репутації, тому що та вся інформація, яка розміщена, вона повністю фейкова. Я у 2013—2014 роках був на Майдані, і моя організація активно там працювала. Ми горіли в Будинку профспілок, і для мене неприйнятні такі звинувачення», — заявив Качура.

Нардеп нагадав, що народна депутатка VIII скликання Тетяна Чорновол якось написала, що Качура під час Євромайдану очолював центральну організацію «Український вибір» замість олігарха Віктора Медведчука. За словами Качури, така заява є повним абсурдом.

Качура розповів, що заяву Чорновол згодом оприлюднили «5 канал» і «Прямий» на своїх сайтах, а коли він став вимагати від Петра Порошенка спростування цих публікацій, останній йому відмовив і порадив йти до суду.

«Я йому кажу: “Петро Олексійовичу, вибачте, звичайно, але вже не ті часи, може, у вас було таке ручне управління, у нас такого зараз немає”. Він одразу сказився. А інші депутати бачать, що некомфортно їхньому фюреру, і давай мене випроваджувати — давайте йдіть звідси і так далі», — розповів депутат.

На зауваження журналіста, що депутатку Ірину Геращенко за набагато мʼякіше висловлювання ледве не позбавили можливості перебувати в Раді, Качура зазначив, що не мав на увазі порівняння саме з Гітлером: «Ми зараз говоримо в лінгвістичному розумінні, фюрер — це лідер, керівник у перекладі з німецької».