Убивство Шеремета: підозрюваний Антоненко перебував у зоні АТО як музикант

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Перебування в зоні проведення АТО/ООС підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ветерана АТО Андрія Антоненка було пов’язано з його діяльністю як музиканта. Про це повідомив прессекретар Сил спеціальних операцій Олексій Нікіфоров.

«У складі ССО Андрій Антоненко не обіймав посади, які передбачають виконання бойових завдань у зоні проведення АТО/ООС. Перебування сержанта Антоненка в зоні проведення АТО/ООС пов’язано із його діяльністю як музиканта, у складі групи внутрішньої комунікації ЗСУ тощо», — написав Нікіфоров.

У штаті ССО сержант Антоненко перебуває від 2017 року і дотепер. Антоненко повідомив, що на загальних зборах керівного складу Сил спеціальних операцій за участю командирів усіх військових частин було ухвалено рішення клопотати перед Печерським райсудом про пом’якшення запобіжного заходу Антоненку, а саме про домашній арешт для нього.

«Відповідний документ передано судді через адвокатів і долучено до справи. Суду надано службову характеристику сержанта Антоненка за підписом командира військової частини, де він проходить службу. За дні, що минули з моменту взяття Антоненка під варту, жодного запиту від органів слідства до командування не надходило», — написав Нікіфоров.

У командуванні ССО розраховують на об’єктивні, неупереджені дії слідства та готові усіляко сприяти розслідуванню. І наголошують, що вірять в невинуватість Антоненка.

«Однак суто з людської точки зору, а не з позиції посадовців, віримо в невинуватість нашого військовослужбовця. Сподіваємось, найближчим часом її доведе суд», — йдеться у повідомленні прессекретаря ССО.

  • За даними слідства, ветеран АТО Андрій Антоненко є організатором вбивства журналіста Павла Шеремета. 14 грудня його заарештували на 2 місяці.
  • Антоненко передав із СІЗО листа, в якому подякував матері Шеремета та спростував свою причетність до вбивства журналіста.
  • Антоненка та ще кількох підозрюваних затримали 11 грудня. 12 грудня Печерський районний суд Києва відправив під домашній арешт підозрювану Яну Дугарь. Пізніше суд заарештував на 2 місяці ще одну підозрювану — Юлію Кузьменко, яка, за версією слідства, заклала бомбу під авто Шеремета.
  • Для того щоб з’ясувати, чи може бути лікарка Юлія Кузьменко причетною до вбивства журналіста Павла Шеремета, фахівці провели три дослідження: психологічне, портретне та криміналістичний аналіз ходи. За даними «Слідство.Інфо», документ комплексної експертизи засвідчує, що четверо фахівців підписали висновки, які суперечать один одному.
  • 20 липня 2016 року в Києві було вбито журналіста Павла Шеремета, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки справу так і не розкрили.