SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 із супутниками

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 із супутниками

Twitter / SpaceX

Ракета-носій Falcon 9 американської компанії SpaceX стартувала з мису Канаверал, штат Флорида. Про це повідомляють на сторінці компанії в Twitter.

Ракета повинна вивести на орбіту супутник, розроблений Boeing. Компанія надала в ньому місце для двох клієнтів — японського постачальника послуг платного телебачення і сінгапурської компанії Kratos. Вони помістили в нього два своїх супутники JCSAT-18 і Kacific-1.

Перший ступінь ракети приземлився на плавучій платформі під назвою Of Course I Still Love You ( «Звичайно, я все ще тебе люблю»). У SpaceX зазначили, що ця посадка стала для бустера третьою.

SpaceX планувала також уперше «зловити» дві половинки обтічника, які спускалися на парашутах після відділення від ракети над Атлантикою, за допомогою спеціальних суден Ms. Tree і Мs. Chief — між суднами була натягнута велетенська сітка. Проте зробити це не вдалось.

«Ms. Tree і Мs. Chief трохи не встигли зловити половинки обтічника. Команда працює над тим, щоб відновити їх для можливого використання при майбутньому запуску», — йдеться в повідомленні компанії.