Опитування: Лише 18% українців повністю підтримують легалізацію грального бізнесу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

56% опитаних повністю не підтримують легалізацію грального бізнесу в Україні, підтримують — лише 18% . Про це свідчать дані соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 19 листопада до 13 грудня.

Ще 19% респондентів підтримують легалізацію азартних ігор, але за умови, що для цього будуть відведені спеціальні ігрові зони або локалізовані місця.

Опитування проводилось у 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім автономної республіки Крим. У Донецькій та Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, контрольованих Україною.

За даними дослідження, 62% респондентів знають, що на розгляді в парламенті є одночасно кілька законопроєктів щодо легалізації грального бізнесу.

Респондентам ставилось питання про те, які ігри з наведеного для них списку все-таки можуть бути дозволені в Україні легально. Майже половина опитаних (50%) вважають, що це можуть бути лотереї; 22% — букмекерські ставки; 19% обрали в цьому списку казино. У відповіді на це питання 37% зазначили, що жодна із азартних ігор не може бути легалізована в Україні.

52% мешканців України ставляться негативно до того, що президент Володимир Зеленський схвалює легалізацію грального бізнесу. Позитивне ставлення до такої ініціативи глави держави — у 35% респондентів.