Під Радою сталися сутички протестувальників з поліцією. Мітингарям готують підозри, нацгвардійцю загрожує трепанація

Автори:
Костя Андрейковець, Олег Панфілович
Дата:

Біля будівлі Верховної Ради та на вулиці Грушевського поновилися сутички протестувальників з поліцією.

Правоохоронці розібрали і винесли з місця проведення акції військові намети, які намагалися встановити протестувальники. У відповідь націоналісти стали кидати в правоохоронців каміння, порожні пластикові пляшки та димові шашки. Обидві сторони почали використовувати сльозогінний газ.

Поліція відтіснила частину людей від сцени навпроти Ради в Маріїнський парк і паралельно затримала кілька людей. На вулиці Грушевського поліція вступила в сутичку з представниками «Національного корпусу». Про кількість затриманих і потерпілих поки невідомо, але медики забрали без свідомості одного з членів «Нацкорпусу».

До поліції з розмовою підійшов лідер «Нацкорпусу» Андрій Білецький, і сутички вщухли. Він домовився, щоб його допустили до затриманих і закликав своїх прихильників не вступати в бійки з поліцією. За словами Білецького, затриманим і побитих багато.

Як повідомляє Укрінформ, у приміщення Верховної Ради нікого не пускають і не випускають через сутички між протестувальниками і правоохоронцями на площі Конституції та вулиці Грушевського. Працівники Управління державної охорони повідомили, що всі входи до будівлі парламенту зачинені.

Директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко в ефірі телеканалу «НАШ» заявив, що зіткнення спровокували націоналісти. «Спробували встановити ще один військовий намет, ігнорували попередження і застереження. Тоді поліцейські демонтували цей намет, а найактивніших учасників правопорушення затримали і доправили у відділок поліції», — сказав Шевченко.

Як повідомив керівник столичної поліції Андрій Крищенко, у результаті сутичок по медичну допомогу звернулося двоє мітингарів та 17 правоохоронців. «Наразі лікарі проводять консиліум для того, щоб вирішити питання — робити чи не робити трепанацію черепа військовослужбовцю Національної гвардії — учаснику бойових дій підполковнику Кулінку Ю. В.», — повідомили в Нацполіції.

За вчинення протиправних дій до територіального управління доставили 26 активних учасників акції, наразі поліція готує підозри трьом.