Поліція заявила про смерть чоловіка під час сутичок під Радою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві на вулиці Інститутській, за кілька кварталів від місця сутичок, помер чоловік. Про це повідомила пресслужба Нацполіції Києва.

Інформація про те, що на вулиці Інститутській, 16 чоловіку стало зле, надійшла до поліції об 11:30. На виклик прибули лікарі, однак у кареті швидкої чоловік помер.

За попередньою інформацією лікарів, смерть настала внаслідок гострого коронарного синдрому. Тіло направили на судово-медичну експертизу для встановлення остаточної причини смерті.

При цьому в поліції не повідомляють, чи був чоловік учасником сутичок під Радою.

Під час брифінгу начальник Нацполіції Києва Андрій Крищенко повідомив, що чоловік був 1979 року народження. За словами рідних померлого, в нього була серцева недостатність, уночі чоловікові теж було зле. «Чи були в нього тілесні ушкодження, буде встановлено експертизою», — додав Крищенко.

Також він наголосив, що в сутичках під Радою брали участь близько 500 осіб. Загалом в акціях протесту взяли участь 4 тис. осіб.

  • 17 грудня кілька тисяч аграріїв перекрили дороги в 10 областях, протестуючи проти скасування мораторію на продаж землі. Під Радою націоналісти намагалися встановити намети, після чого відбулися сутички з поліцією та Нацгвардією. В хід пішла бруківка, палиці, сльозогінний газ та кийки. Поліція повідомила про двох потерпілих правоохоронців та одного затриманого.
  • Згодом біля будівлі Верховної Ради та на вулиці Грушевського знову поновилися сутички протестувальників з поліцією. Правоохоронці розібрали і винесли з місця проведення акції військові намети, які намагалися встановити протестувальники.
  • В ефірі телеканалу «НАШ» радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що в результаті зіткнень постраждали 17 правоохоронців, двоє з них у лікарні. Поліцейські затримали 26 учасників акцій.