«Не голоси фермерів, а політичні гасла». Зеленський розкритикував мітинги проти закону про ринок землі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський розкритикував сутички під Верховною Радою під час мітингів проти запровадження ринку землі. Про це він написав у Facebook.

«Дискусії про законодавчі ініціативи не повинні порушувати закон. Я поважаю думку українців, впродовж місяців ми слухаємо пропозиції стосовно реформ. Однак на мітингу щодо закону про землю звучать не голоси фермерів, а політичні гасла. Через них постраждали і мітингарі, і поліцейські», — написав президент.

Він додав, що такі протистояння — «не шлях цивілізованої країни». «Якщо ми хочемо кращого життя, то маємо навчитися говорити, поважати один одного і, зрештою, жити разом. Влада, як і обіцяла, вносить між першим і другим читанням правки в закон про землю на основі обговорень з українцями. Ми дослухаємося до людей», — пояснив Зеленський.

Він впевнений, що саме так Україна буде рухатися до кращого життя, «попри опір старих «еліт». «Це я вам гарантую», — підкреслив український лідер.

Як повідомив керівник столичної поліції Андрій Крищенко, у результаті сутичок за медичною допомогою звернулося двоє мітингарів та 17 правоохоронців. «Наразі лікарі проводять консиліум для того, щоби вирішити питання – робити чи не робити трепанацію черепу військовослужбовцю Національної гвардії - учаснику бойових дій підполковнику Кулінко Ю.В.», — повідомили в Нацполіції.

За вчинення протиправних дій до територіального управління доставили 26 активних учасників. Наразі поліція готує підозри трьом учасникам мітингів.

  • 17 грудня кілька тисяч аграріїв перекрили дороги в 10 областях, протестуючи проти скасування мораторію на продаж землі. Під Радою націоналісти намагалися встановити намети, після чого відбулися сутички з поліцією та Нацгвардією. В хід пішли бруківка, палиці, сльозогінний газ і кийки. Поліція повідомила про двох потерпілих правоохоронців та одного затриманого.
  • Згодом біля будівлі Верховної Ради та на вулиці Грушевського знову поновилися сутички протестувальників з поліцією. Правоохоронці розібрали та винесли з місця проведення акції військові намети, які намагалися встановити протестувальники. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що внаслідок зіткнень постраждали 17 правоохоронців, двоє з них у лікарні. Поліцейські затримали 26 учасників акцій.
  • Пізніше поліція повідомила, що на вулиці Інститутській, за кілька кварталів від місця сутичок, помер чоловік.