У Рівному поліція знайшла в чоловіка понад 10 тисяч одиниць зброї. Його підозрюють у замаху на суддю та підпалі автомобіля

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Рівному поліція знайшла в чоловіка понад 10 тисяч одиниць зброї. Його підозрюють у замаху на суддю та підпалі автомобіля

Пресслужба Нацполіції Рівненської області

У Рівному поліцейські вилучили 10,2 тис. одиниць зброї та боєприпасів у підозрюваного в замаху на суддю та підпалі автомобіля. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

«Фігуранта обґрунтовано підозрюють у замаху на суддю, підпалі автомобіля та зберіганні зброї», — йдеться у повідомленні поліції.

У межах розслідування кримінального провадження за фактом замаху на вбивство судді Рівненського міського суду, який стався 25 лютого, поліція затримала 45-річного рівнянина. Поліція повідомляє, що 16 грудня він підпалив автомобіль.

Слідчі провели обшуки в гаражному приміщенні кооперативу, яким користувався підозрюваний, і знайшли там: 70 корпусів гранат і запалів до них, 27 електродетонаторів, 6 тротилових шашок, 4,5 кг тротилу, 2 кг пластиду, один саморобний радіокерований вибуховий пристрій, 11 РПГ, 28 ВОГ, один підствольний гранатомет, 16 пістолетів, 5 револьверів, 4 пістолети-кулемети, 8 автоматів Калашникова, 5 гвинтівок, одну СВД, одну гладкоствольну рушницю та понад 10 тис. набоїв різних калібрів.

Також поліцейські знайшли чорнові записи, де були вказані прізвища осіб, щодо яких вчинялися та планувалися злочини. Чоловіку повідомили підозру за підпал автомобіля та підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

  • Раніше поліція Рівного повідомляла, що 25 лютого о 01:55 невідомий кинув гранату на подвір’я будинку голови Рівненського міського суду.
  • На дачній ділянці учасника стрілянини в Харкові, який загинув від власної гранати, знайшли арсенал зброї. Чоловік тримав там понад 50 гранат, гранатомети, кулемет, кілька автоматів, тротилові шашки та інші боєприпаси.