У справі подружжя Грищенків затримали ймовірного замовника вбивства

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

У справі ветеранів АТО Інни та Владислава Грищенків про невдалий замах на бізнесмена Михайла Чекурака в Івано-Франківській області затримали ймовірного організатора.

Про це в коментарі theБабелю повідомив адвокат Грищенка Віталій Ковальчук.

Слідство називає затриманого «громадянином Ш». Як зауважив адвокат, до справи вбивства журналіста Павла Шеремета «громадянин Ш» не причетний.

Крім того, Ковальчук заявив, що готує позов до суду задля спростування інформації щодо причетності Грищенків до вбивства Шеремета.

  • Восени 2019 року слідство затримало Владислава та Інну Грищенків. Вони проходили у справі про невдалий замах в Івано-Франківській області на бізнесмена. Подружжя також фігурує у справі вбивства Шеремета.
  • За даними слідства, ветеран АТО Андрій Антоненко є організатором вбивства журналіста Павла Шеремета. 14 грудня його заарештували на 2 місяці. Прессекретар Сил спеціальних операцій Олексій Нікіфоров повідомив, що перебування в зоні проведення АТО/ООС Антоненка було пов’язано з його діяльністю як музиканта.
  • Антоненко передав із СІЗО листа, в якому подякував матері Шеремета та спростував свою причетність до вбивства журналіста.
  • Антоненка та ще кількох підозрюваних затримали 11 грудня. 12 грудня Печерський районний суд Києва відправив під домашній арешт підозрювану Яну Дугарь. Пізніше суд заарештував на 2 місяці ще одну підозрювану — Юлію Кузьменко, яка, за версією слідства, заклала бомбу під авто Шеремета.
  • 20 липня 2016 року в Києві було вбито журналіста Павла Шеремета, його автомобіль підірвали в центрі міста о 07:45. За три роки справу так і не розкрили.