У Німеччині суд дозволив жінці говорити про неприємний запах з магазину сиру, але заборонив клеїти тематичні наліпки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Мешканка міста Бад-Гайльбрунн, що неподалік Мюнхену, судилася з власником сирного магазину, розташованого на першому поверсі її будинку, через неприємний запах. Про це повідомляє BBC.

Суд постановив, що вона може вільно висловлювати свою думку, але тільки в словесній формі. Ніяких наліпок, значків тощо на вітринах магазину бути не повинно. Жінка може продовжувати говорити, що «є неприємний запах, і їй здається, що смердить», тому що це «висловлення думки».

Вона сказала, що згодна з рішенням суду і щаслива, що може продовжувати говорити про свої відчуття. Вона додала, що більше їй нічого і не потрібно. Пані Краглер каже, що запах сиру проникає через вікна та сходи, і навіть стверджує, що запах виходить з електричних розеток.

Власник сирного магазину Вольфганг Хофманн сказав, що на його магазин вішають наліпки із прикритим носом, які означають неприємний запах. За його словами, це завдає шкоди репутації магазину, в якому зберігається понад 200 видів продукту.

Хофманн стверджує, що запах повʼязаний із сільськогосподарською діяльністю в цьому районі. Підприємець також звинуватив сусідів у тому, що вони навмисно ховають шматки сиру за батареями, щоб зробити його винним.

  • Італійські виробники бальзамічного оцту не змогли через суд заборонити використовувати термін «бальзамічний оцет».
  • Український стартап BIOsens виграв $100 тис. на виставці в Дубаї. Він здатен знаходити грибок у продуктах.
  • Чотири години ходьби через одну піцу. Учені пропонують маркувати їжу кількістю вправ, необхідних для спалювання калорій, що в ній містяться.
  • Авіакомпанія Air New Zealand тестує їстівні чашки з бісквіта.