Киянин влаштував у під’їзді вечірку, щоб наступного дня почати ремонт. Гості могли малювати на стінах і бити молотком

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Киянин влаштував у під’їзді вечірку, щоб наступного дня почати ремонт. Гості могли малювати на стінах і бити молотком

Facebook / Vitalii Savchuk

Киянин Віталій Савчук влаштував незвичайну вечірку в підʼїзді будинку, щоб зібрати гроші на ремонт. Гості могли видряпувати написи та малювати на стінах чи «шарахнути» молотком, розповів киянин на своїй сторінці у Facebook.

Він мешкає на четвертому поверсі будинку на Подолі, якому виповнюється 120 років. «З 1899 року будинок пережив революцію, Першу світову, Громадянську війну, імперію, свого архітектора, Другу світову, совок і багато поколінь мешканців», — розповідає про будинок Савчук.

Наприкінці вечірки гості вийшли з квартири в під’їзд і почали його «громити». А вже наступного ранку приїхали робочі, які почали ремонт у під’їзді. Загалом всі роботи обійшлися у 89,3 тис. грн. Савчук розповідає, що на вечірці вдалося зібрати 19 тисяч, ще пʼять дали сусіди.

«Було замінено всі вікна, укріплено віконну арку на четвертому поверсі, а сам четвертий поверх тепер не впізнати. Вечірка обійшлася нам у 7 500 грн, а принесла 19 000. Без неї ми не змогли б зробити частину робіт. Сусіди додали всього 5 000», — розповів Савчук.

Facebook / Vitalii Savchuk

Киянин наголошує, що це не остання руйнівна вечірка у цьому будинку — вже навесні він планує знову запросити гостей, щоб потім відремонтувати весь підʼїзд: «Це був гарний і веселий маніфест проти байдужості та ліні. […] Але ми не зупинимося на нашому поверсі. Ми чекаємо вас навесні, щоб розгромити та відремонтувати весь підʼїзд».

  • У столиці Німеччини та 27 містах Європи, зокрема в Лондоні, Парижі, Мадриді, відсвяткували 30-ту річницю падіння Берлінської стіни масштабним рейвом.