Жінці, яка на 11 днів залишила двох дітей замкненими у квартирі, переглянуть вирок

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Апеляційний суд у Києві скасував вирок Голосіївського райсуду у вигляді восьми років увʼязнення горе-матері Владиславі Трохимчук, яка на 11 днів залишила без нагляду двох своїх малолітніх дітей, внаслідок чого однорічна дитина померла. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

«Суд першої інстанції не знайшов підстав вважати дії обвинуваченої умисним вбивством малолітньої дитини, а кваліфікував їх як залишення в небезпеці. За цією статтею суд призначив горе-матері покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Категорично не погоджуючись з кваліфікацією злочину і з призначеним покаранням через його мʼякість, столична прокуратура оскаржила вирок в апеляційному порядку», — йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду апеляції раніше призначений вирок був скасований. Кримінальне провадження щодо Трохимчук направили на новий судовий розгляд у той же суд, але в іншому складі суду.

Також Трохимчук продовжили перебування під вартою.

  • У грудні 2016 року 21-річна мешканка Києва на 11 днів залишила однорічного сина та дворічну доньку без їжі та води самих у зачиненій квартирі. Хлопчик помер від голоду, дівчинку вдалося врятувати.
  • У серпні 2019 суд визнав жінку винною за ч. 3 ст. 135 ККУ (залишення у небезпеці) і засудив до восьми років позбавлення волі.