Олімпійського чемпіона з України Олексія Торохтія дискваліфікували за допінг

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Олімпійський чемпіон з важкої атлетики українець Олексій Торохтій дискваліфікований на два роки за застосування допінгу.

Про це повідомляє Міжнародна федерація важкої атлетики IWF.

Зазначається, що Торохтій дискваліфікований з 18 грудня 2018 року до 17 грудня 2020 року.

У грудні минулого року IWF опублікувала результати повторної допінг-проби українця, взятої на Олімпіаді-2012, де він виграв золото у ваговій категорії до 105 кг. В аналізах атлета було виявлено дегідрохлорметилтестостерон. Спортсмен був тимчасово відсторонений від змагань.

Через дискваліфікацію Торохтій може позбутися золотої медалі Олімпіади-2012. Наразі Міжнародний олімпійський комітет жодного рішення щодо санкцій не оприлюднив.

Торохтій — бронзовий призер Чемпіонату світу 2011 року, срібний призер Чемпіонату Європи 2009 року, бронзовий призер Чемпіонату Європи 2010-го.

  • WADA на 4 роки усунуло Росію від чемпіонатів світу та олімпіад через допінговий скандал. Російські спортсмени зможуть виступати на змаганнях тільки під нейтральним прапором, а допускати до участі будуть лише тих, хто не причетний до допінгових порушень.
  • WADA підозрювало 298 російських спортсменів у порушенні антидопінгових правил. Такого висновку у WADA дійшли після того, як перевірили дані 2 262 проб із лабораторії РУСАДА. З них 578 зразків, взятих у 298 спортсменів, стали пріоритетними для розслідування.