Американська мормонська церква накопичила на пожертвуваннях $100 млрд

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Американська Церква Ісуса Христа Святих останніх днів накопичила близько $100 млрд на пожертвуваннях, хоча гроші мали піти на благодійність. Про це повідомляє CNN.

Скаргу про наявність у церкви накопичень подав колишній керівник відділу в інвестиційному підрозділі церкви Ensign Peak Advisors Девід Нільсен.

Лідери церкви, за словами Нільсена, вводили в оману парафіян і порушували федеральне податкове законодавство. Отримані пожертви не направлялися на благодійність, а використовувалися для формування накопичень і підтримки бізнесу.

У своїй скарзі Нільсен просить позбавити компанію Ensign, яка керує інвестиціями церкви, податкових пільг, тому що організація не використовувала гроші, зібрані у вигляді десятини членів церкви за 12 років, на благодійні витрати.

Водночас представники Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів відмовляються надавати інформацію про будь-які транзакції та фінансові рішення.

  • Ілон Маск публічно рекламував свою благодійну діяльність. Виявилося, що деякі з найбільших ґрантів його фонду свого часу були виділені на його власні інтереси.
  • Ватикан витрачає пожертви для покриття дефіциту свого бюджету.
  • Письменниця Джоан Роулінг пожертвувала понад £15 млн на вивчення неврологічних хвороб.
  • Metallica надала €250 тисяч на першу дитячу онкологічну клініку в Румунії.