Конституційний суд відмовився поновити звільненого голову Шевчука, незважаючи на судове рішення

Автори:
Костя Андрейковець, Оксана Коваленко
Дата:

Судді Конституційного суду відмовилися поновити на посаді звільненого голови КС Станіслава Шевчука, незважаючи на рішення Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) про його поновлення.

Джерело theБабеля в Конституційному суді розповіло, що на спеціальному засіданні питання про поновлення Шевчука не набрало достатньо голосів суддів. За відповідне рішення проголосували 9 суддів з 16. Така ситуація в регламенті КС не передбачена, тому і було скликано засідання.

Співрозмовник зазначив, що для рішення стосовно Шевчука необхідні дві третини голосів присутніх суддів КС, а 9 голосів із 16 — це більшість суддів, але їх не достатньо. У той же час, він звернув увагу, що жодної постанови щодо цього голосування немає, а отже таке голосування можна вважати «сигнальним».

Колишній помічник Шевчука, екссуддя Денис Невядомський зазначає, що судді повинні ухвалювати відповідне рішення простою більшістю голосів.

У січні 2020 року має відбутися Апеляційне засідання на рішення ОАСК про поновлення Шевчука на посаді судді КС та голови суду.