Відсторонений голова Укртрансбезпеки Ноняк подав до суду на Богдана

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Ексголова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк подав позов проти керівника Офісу президента Андрія Богдана в Окружний адміністративний суд Києва. Про це повідомляє пресслужба суду.

Ноняк вимагає визнати незаконними дії Богдана щодо ініціювання його звільнення з посади голови Укртрансбезпеки. Також серед позовних вимог — визнати протиправними дії Богдана щодо ініціювання питання про притягнення Ноняка до дисциплінарної відповідальності та направлення відповідного листа прем’єр-міністру України.

Ноняк також просить суд встановити «відсутність компетенції у Богдана щодо ініціювання цих питань». У суді повідомляють, що розглядатимуть цю справу за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін.

Також у провадженні Окружного адмінсуду перебуває ще одна справа за позовом Ноняка — до Кабінету міністрів щодо скасування розпорядження про відсторонення його від виконання повноважень.

  • Кабінет міністрів відсторонив Ноняка від роботи у липні цього року. Президент Володимир Зеленський пояснив, що Ноняка усунули через побори з боку працівників Укртрансбезпеки та відсутність контролю за дотриманням встановлених норм ваги автотранспорту.
  • У жовтні 2018 року Міністерство інфраструктури почало службову перевірку відносно Ноняка. Розслідування стосувалося того, що під час виступу в офісі Європейської бізнес-асоціації (ЄВА) Ноняк показав карту, на якій Крим був позначений таким же, як і Росія, кольором — червоним, в той час як Україна — зеленим.