У Криму ФСБ затримала підприємця Дениса Кашука. Його звинувачують у виготовленні вибухівки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На території анексованого Криму працівники ФСБ затримали жителя Сімферополя Дениса Кашука, його звинувачують у виготовленні вибухових речовин. Про це повідомили дружина затриманого Ольга Кашук і адвокат Назім Шейхмамбетов, пишуть «Ґрати».

17 грудня 40-річний Денис Кашук вийшов на роботу в рекламне агентство, о 10:00 його стільниковий телефон був уже недоступний. Увечері того ж дня Ользі Кашук повідомили, що її чоловік не був на роботі, і вона звернулася в поліцію.

Наступного ранку вдома у Кашука працівники ФСБ провели обшук, під час якого повідомили, що чоловік підозрюється у виготовленні вибухових речовин. Під час обшуку вилучили техніку й електронні носії.

19 грудня адвокат побачився з Кашуком у будівлі ФСБ, проте той написав відмову від його послуг.

«Ми підозрюємо, що він перебуває у важкому психологічному стані, тому письмово відмовився від послуг адвоката. Сімʼя побоюється, що до нього були застосовані тортури та методи фізичного тиску», — розповів Шейхмамбетов.

Дружина затриманого каже, що чоловіка можуть під тортурами примусити обмовити себе. 19 грудня Київський районний суд Сімферополя має обрати для Кашука запобіжний захід.