Суд частково задовольнив позов Горковенка, який оскаржував своє звільнення з Нацради. Журналіст планує подавати апеляцію

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Суд частково задовольнив позов Горковенка, який оскаржував своє звільнення з Нацради. Журналіст планує подавати апеляцію

Facebook / Володимир Горковенко

Верховний суд частково задовольнив позов ексчлена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка про незаконність його звільнення, проте не поновив його на посаді.

Про це Горковенко повідомив у коментарі theБабелю.

«Ми подавали позов, щоб визнати указ Зеленського незаконним, що власне суд і зробив. Це означає, що указ, який скасував Зеленський — тобто, про моє призначення — є чинним. Виходячи з норм законодавства, це означає, що роботодавець має виконати рішення суду. А яким чином — це вже йому вирішувати», — наголосив Горковенко.

Горковенко підкреслив, що разом з позовом про визнання рішення президента Зеленського незаконним він ще й подав два клопотання: про скасувати указу про призначення членом Нацради Юрія Зіневича та про поновлення самого Горковенка на цій посаді. Проте Верховний суд не задовольнив ці клопотання.

«Тому ми чекаємо публікації результативної частини рішення суду. Ми її вивчимо і звернемося з апеляцією до Верхньої палати щодо задоволення цих двох клопотань», — зазначив він.